2000.hel.fi - Euroopan kulttuurikaupunki - Europas kulturstad - European City of Culture
Uutisia, tiedotteita Harakkalaisten taiteilijoiden taidetapahtumista Harakassa ja muualla Katso myös näiden www...fi -sivujen viimeisimmät
31.8.2000

VALOPYRAMIDI

Kaivopuiston rantoja pitkin kävelevät saavat nähdä syys- ja lokakuun ajan pimeässä yössä välkkyvän kristallisen majakan Harakan edustalla.

Olof Kangas on luonut rytmikkäästi etenevän valosinfonian viisi metriä korkeaan pyramidiin. Syksyisen mustan veden värin sävy ja pinnan muoto vaihtelevat koko ajan, joten teos heijastuu mereen joka ilta erilaisena.

Pyramidin muotoon liittyy kulttuurisia arvoja ja mystiikkaa, luonnosta sen muotoja löytyy esimerkiksi kristallikiteestä. Se on vanha symboli, joka on aina ajankohtainen. Olof Kankaalle kolmiomainen pyramidi merkitsee hengen, sielun ja materian synteesiä sekä voimaa ja valoa ihmisen tietoisuudessa.

Valopyramidi on osa Helsinki 2000 kulttuurikaupungin ohjelmaa ja sen tuottaa Harakka ry. Olof Kangas työskentelee Harakan saaressa.

Tekninen avustaja: Jan-Erik Pihlström

Lisätietoja: Ilona Rista 626 514, Olof Kangas 050 - 531 4538


22.6.2000

JÄINEN MATKA HARAKAN SAARESSA

Jäinen vene vesille heinäkuussa! Totta se on. Vene lasteineen ja yhden hengen miehistö lasketaan vesille Harakan saaressa heinäkuun 5. päivänä. Se seilaa Kaivopuiston rantoja hamaan loppuun saakka, kunnes viimeinenkin jäähile on sulanut kesäiseen meriveteen.

Helmikuussa, talviloman aikana, Harakan saaressa pidettiin lasten jäätapahtuma, jonka järjestivät Harakan taiteilijayhteisö, Annantalon taidekeskus sekä Ympäristökeskus. Annantalon taidekeskus vastasi tapahtuman taiteellisesta osuudesta palkaten taiteilijan vetämään nuorten jääveistoskurssia. Metallitaiteilija Matti Mattssonilla oli kahden päivän ajan ohjattavanaan kymmenkunta innokasta jääveistäjää. Taideteokset pantiin esille Harakan ja Kaivopuiston väliselle jäälle muiden tapahtumiin osallistuvien ja satunnaisten kulkijoiden ihasteltaviksi.

Kallionkolossa, lähellä meren rantaa täytettiin vanha vene vedellä ja annettiin jäätyä. Koko komeus pakattiin sahanpurulaatikkoon ja se jäi odottamaan heinäkuun helteitä. Silloin pakkaus avataan, sulamaton (toivottavasti) vene lasketaan vesille performanssitaiteilija Mari Rogersin vesillelaskuloitsun siivittämänä. Kippariksi laivaan astuu Matti Mattsson. Mattssonin tuntien vesille lasku ja seilaaminen ei tapahdu ilman erikoisia lisukkeita.

Katoavaa taidetta ja rohkeaa kipparia on mahdollisuus seurata 5. heinäkuuta kello 15.

    Kello 11.00 - 12.00 purulaatikon purku
    Kello 12.00 - 15.00 jääveneen veistäminen seilauskuntoon
    Kello 15.00 - 16.00 vesillelasku

    TERVETULOA!

Lisätietoja: Harakka ry, Pl 182, 00141 Helsinki, puh. (09) 626 514 / Ilona Rista.


Uutisarkisto:
Katso Tapahtumat.