Annette Arlander

2000.hel.fi - Euroopan kulttuurikaupunki - Europas kulturstad - European City of Culture
På svenska
Tanssii keijujen kanssa
esitys viidelle tanssijalle

Kuva: © Reijo Sormunen
    käsikirjoitus ja ohjaus: Annette Arlander
    tanssijat: Marjan Raar, Nina Renvall, Kai Lehikoinen, Mikko Kaikkonen, Jonathan D. Kane
    koreografia: työryhmä
    näyttämökuva ja valot: Reijo Sormunen
    musiikki: Tane Kannisto ja Olli Tuomola
    tuotanto: pikinini meri ry.

    ensi-ilta Barker-teatterilla 4.6. klo 19.30
    kevään muut esitykset 6.6., 7.6. ja 14.6. klo 19.30
    Virusmäentie 65 20300 Turku, puh. 02 - 2383903

    Esitys perustuu irlantilaisiin keijutarinoihin ja niistä koottuun kuunnelmaan Keijut (Radioteatteri 2000). Se kertoo siitä, miten vaikea on päästä irti rakastetustaan, unohtaa ja antaa anteeksi, vaikka maailma on täynnä ihmeellisiä olentoja ja ihania maisemia.

    Kuunnelmassa Anne Pihtakuusi kirjoittaa kirjeitä rakastetulleen ja muistaa kolme maisemaa ja kolme miestä, jotka hän niissä kohtasi sekä ne oudot keijutarinat, joita nämä hänelle kertoivat:

    ”Heillä on kaikilla erilainen käsitys keijujen alkuperästä. Yksi näkee keijut muinaisena myyttisenä kansana, toinen vainajien henkinä tai langenneina enkeleinä ja kolmannelle keijut ovat pakanajumaluuksia tai jonkinlaisia luonnonhenkiä. He ovat kukin osa omaa maisemaansa, kuuluvat paikkoihin, jossa heidät kohtasin tai kuvittelin. Aransaarten kivikot ja linnoitukset ovat Ville B. Valkopyökin maailmaa, hiljaisen talon vehreät metsiköt ja niityt ovat Samuli Vaahteran seutua ja nämä Donegalin nummet ja rinteet ja rannat ja Janne Pihlaja ovat jotenkin erottamattomat. Oikeastaan en tiedä mitä heidän kanssaan tehdä. Yksi pyytää lähtemään autuaitten saarille, toinen jäämään metsään erakkomajaansa ja kolmas tekemään lapsen, melkein kuin istuttaisi puun. Jollakin tavalla pidän jokaisesta, mutta en halua lisää sydänsuruja, en itselleni enkä muille.”