Sirkku Ala-Harja

KASEMATTI I  1 -13.9.

Ulkoteos “ Branta leucopsis”

Harakan saaren ulkoteoksessa vanha purje on syövytetty kauniin pitsimäiseksi. Tekstit purjeessa ovat vanhoja kemiallisia kaavoja ja lintujen ja kasvien latinalaisia nimiä - Harakan saaren muistia tuulessa. Kemian laboratorio ja luonto kohtaavat väistämättä pienellä saarella.

Branta Leucopsis, eli valkoposkihanhi muuttaa luontoa. Se on peloton ja paikkauskollinen lintu. Vain pienen hetken vuodesta hanhi on saaressa mutta sen läsnäolo tuntuu aina. Samaa symboliikkaa on näkymättömässä kemiassa, joka katoaa luontoon. Kukaan ei tiedä minne ja mitä se oli. Mikään ei kuitenkaan häviä. Se vain muuntuu.
Maalla on muisti. Maa on muuntaja.

Kasematti I : Sininen sarja Navigare : kompassi ja koordinaatit tällä planeetalla,

Koen olevani merenkävijä joka heittää kirjeensä tuuleen, etsii kompassista suuntiman, mutta saman aikaisesti on jo siirtynyt eteenpäin jatkaen matkaa. Paikanmääritys on samanaikaisesti sekä sisäinen että ulkoinen tapahtuma. ”Navigare” eli Siniset teokset ovat kuin kappaleita kosmoksesta tai meren syvyydestä. Ne ovat maisemia joihin voi sukeltaa.
Maalauksien herkät värisiirtymät symboloivat mielen tilaa.

Työskentelyssäni etsin paikkaani maailmassa. Olen kiinnostunut näkyvien ja näkymättömien todellisuuksien päällekäisyydestä.