2000.hel.fi - Euroopan kulttuurikaupunki - Europas kulturstad - European City of Culture
Länsituuli - Vestavind
Suvi Nieminen
TUULIPEILI / VINDSPEGEL / WIND MIRROR
SuomeksiPå svenskaIn English
    Teräsveistos tekee näkyväksi tuulen liikkeet ja nopeudet sekä kutsuu pienimuotoiseen keskusteluun tuulen kanssa.
    Stålskulpturen synliggör vindens rörelser och hastighet samt bjuder till stilla samtal med vinden.
    This sculpture of stainless steel makes wind speed and movement visible, inviting you to a silent conversation with the wind.
    Veistos, ruostumatonta terästä. 280 cm korkean, halkaisijaltaan 3,5-senttisen teräsputken päässä on vaakasuorassa kuulalaakerimekanismin varassa 110 cm pitkä tanko, joka kannattelee kahta teräsympyrää. Kummankin halkaisija on 30 cm, toinen on avoin, toinen umpinainen.
    Tuulipeili on asennettu kalliolle, jossa se tekee näkyväksi tuulen liikkeet ja nopeudet. Veistoksen rungossa on kuulo / kuiskauskorkeudella pieni aukko, noin yhtä suuri kuin korvakäytävään johtava tai puhaltaessa huulien muodostama aukko. Samalla kun tuuli kulkeutuu avoimen ympyrän kehän läpi, kohtaa toisen teräsympyrän pinnan ja peilautuu takaisin, on mahdollista kuiskata alempana rungossa olevaan aukkoon ja täten lähettää viesti tuulen mukana tai kuulostella josko tuuli tuo viestin mukanaan.
    "Tarkoituksenani on kahlita tuuli hetkeksi veistoksen sijaintipaikalla ja tarjota mahdollisuus pienimuotoiseen hiljaiseen keskusteluun tuulen kanssa."