2000.hel.fi - Euroopan kulttuurikaupunki - Europas kulturstad - European City of Culture
Kesänäyttelyn etusivulle
Näyttelyyn osallistujat ja heidän teoksensa
 
 

Marja Hakala
Mietteitä maan sisällä

Kolmiosainen kellari on kuin maanalainen katedraali. Pysähdyn ikuisuuteen, tilan meditatiiviseen hiljaisuuteen. Ripustan kellariin niin ohuita ajatuksia, että kävijä voi täyttää tilan omilla mietteillään.

Mikko Kirjavainen
Lentävä muuri

Puusta, akryylistä ja kukkasista tehty tilateos Harakan pihalla olevassa muurissa puhuu rajoista tietoisuuden tilojen välillä. Ilmaan, maahan, tuleen ja veteen yhdistyy valo, joka kaiken elävöittää ja saa raskaan aineenkin nousemaan siivilleen.

Katarina Koskivaara
Koepaloja

Ajattele kasvi- ja eläinkuitujen kimppuja, takkuja, sotkuista lankaa, joka alkaa muodostaa kangasta. Kangas ommellaan kasaan ja kirjotaan. Kirjonta syntyy kaaoksesta.

Mari Rogers
Taiteellisia kokeiluja Harakan saaren luonnossa

Take a walk with a performance. Puu- ja vesiaiheisia pienoisvaelluksia, siipien sovitusta. Runoja. Sunnuntaisin klo 17.00 sekä tiistaina 6.6. ja 12.6. klo 17.00. Taiteilijavierailuja esutyksissä.

Markku Susimäki
Ajanvirta

Jo vuosituhansia ovat ihmiskädet maalanneet viestejänsä kallioiden seinämiin, elämän alkuviivojaan kylmille kivipinnoille, nuotiotulen loisteessa. Nykyhetken viesti saaren uumenissa. Ajan äiti senkin puhaltaa eiliseen.

Jari Jokiaho, Xavier Ines Monclús & Barcelonalaiset
Escola massana on merkittävä espanjalainen taidekoulu, kesänäyttelyssä on esillä jalomatalliosaston ja koulusta valmistuneiden tekijöiden töitä. Massanan luoma tyylisuunta on runsasta, vahvasti symboleja sisältävää kerrontaa. Meren läheisyys näkyy muotojen rikkautena, jossa mereen uponneet aavekaupungit rikkauksineen voivat olla teoksen lähtökohtana.
Xavier Ines Monclúsin luento sunnuntaina 18.6 klo 15.00

Annette Arlander
Double Happiness in water
Videotyö on dokumentti pienen kiven onnellisista ja myös vähemmän onnellisista hetkistä erilaisissa vesistöissä. Sitä voi katsella kahdestaan.