2000.hel.fi - Euroopan kulttuurikaupunki - Europas kulturstad - European City of Culture
LASTEN JÄÄTAPAHTUMA
Harakka saaressa ja sen edustalla
Jääveistokurssi
23. - 24.2.2000
Jäätapahtuma
26. - 27.2. 2000
klo 12 - 16
25.2.2000
LEHDISTÖTIEDOTE

Jään alla, jään päällä ja jään sisällä tapahtuu kaikenlaista talviloman aikana Harakan saaressa. Tarjolla on mm. jääveistoskurssi, sukellusnäytöksiä, vedenalaisia videoita, luistinrata, napakelkka ja kalasoppaa.

Harakan taiteilijayhteisö, Annantalon taidekeskus ja Ympäristökeskus järjestävät suuren jäätapahtuman Harakan edustalla ja Harakassa. Tapahtuma on osa Helsinki 2000 kulttuurikaupungin ohjelmaa.
Viikko alkaa 23. ja 24.2. Annantalon jääveistoskurssilla, jota ohjaa metallitaiteilija Matti Mattsson. 26. ja 27.2. kello 12 - 16 on lapsille ja nuorille, päiväkodeille ja koululuokille tarkoitettu tapahtuma, jossa voi tutustua jään käyttään kaikin mahdollisin ja mahdottomin tavoin.
Harakan taiteilijat tuovat paikalle pyörivän napakelkan, vetävät verkot jään alle ja järjestävät säävarauksella luistinradan sekä sukellusaltaan Ympäristökeskuksen sukellusnäytökseen, jossa sukeltaja kuvaa jään alla ja katsoja näkee sen simultaanisti luontokeskuksessa. Jääpuikkoja ja lumihiutaleita tutkitaan mikroskoopilla. Altaan jäät käytetään veistoskurssin materiaalina.
Jään vastapainoksi järjestetään kuumaa mehua, kuumaa kalasoppaa ja kalan savustusta, hankitaan tuulisuoja, aurinkolaseja ja suojarasvaa. Rakovalkea palaa ja savusauna on lämpimänä.
Rannalle jäädytetään jäävene, jonka kyytiin pannaan veistoskurssilla tehdyt teokset. Koko komeus pakataan huolella purulaatikkoon varjoisaan paikkaan. Kesällä heinäkuun 5. päivä laatikko puretaan ja vene lasteineen lasketaan kesävesille sulamaan.
Harakan henki ilmestyy paikalle aika ajoin: meren kuvia, tuulta ja performansseja esittävät performanssitaiteilija Heikki Mäntymaa ja tanssitaiteilijat Sari Lukkarinen ja Daniel Dewald.
Lisätietoja: Ilona Rista, Harakka ry.
Oikealla olevia kuvia klikkaamalla
näet ne suurennettuina